Wachttijd

Wachttijd volwassenen

SGGZ
Direct na binnenkomst van uw verwijsbrief voor de specialistische zorg plannen we met u een telefonische screening in. Deze screening vindt bij voorkeur binnen een week plaats. Aan de hand van de informatie die u ons in het telefonische gesprek geeft, kiezen wij de behandelaar die het beste aansluit op de door u geschetste problematiek. Indien u zelf voorkeur heeft voor een behandelaar kunt u dat uiteraard aangeven. U wordt dan bij die behandelaar ingepland. De wachttijd is afhankelijk van de beschikbaarheid van de behandelaar. Momenteel is de wachttijd in Utrecht ongeveer 22 weken, in Amersfoort 22 weken en in Nieuwegein ongeveer 22 weken. 


GBGGZ
De gemiddelde wachttijd tussen de aanmelding en het intakegesprek voor de generalistische basis zorg verschilt per locatie. Voor de locatie Utrecht bedraagt de wachttijd 10-16 weken, voor Nieuwegein 4-10 weken en voor Amersfoort 2-6 weken. 

Wachttijden zijn geactualiseerd op 19 november 2020.

De genoemde wachttijden zijn onder voorbehoud. De behandeling start direct na de intake. Er zit geen wachttijd tussen de intake en de behandeling.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met ons, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraar gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

Wachttijd Kind en Jeugd

Direct na binnenkomst van uw verwijsbrief plannen we met u een telefonische intake in. Deze intake vindt bij voorkeur binnen twee weken plaats. Aan de hand van de informatie die u ons in het telefonisch intakegesprek geeft, kiezen wij de behandelaar die het beste aansluit op de door u geschetste problematiek. Indien u zelf voorkeur heeft voor een behandelaar kunt u dat uiteraard aangeven.

Afhankelijk van de beschikbaarheid van de behandelaar bedraagt de gemiddelde wachttijd tussen de aanmelding en het intakegesprek is in Utrecht ongeveer 10-14 weken, in Nieuwegein ongeveer 14-20 weken en in Bilthoven ongeveer 8-12 weken.
In Amersfoort is de wachttijd voor kinderen tot 12 jaar ongeveer 6-12 weken, voor kinderen van 12 tot 18 jaar ongeveer 8-12 weken.  

De genoemde wachttijd is onder voorbehoud. De behandeling start direct na de intake. Er zit geen wachttijd tussen de intake en de behandeling.

Wachttijden zijn geactualiseerd op 19 november 2020.