Wachttijd

Wachttijd volwassenen

SGGZ
Direct na binnenkomst van uw verwijsbrief voor de specialistische zorg plannen we met u een telefonische screening in. Deze screening vindt bij voorkeur binnen een week plaats. Aan de hand van de informatie die u ons in het telefonische gesprek geeft, kiezen wij de behandelaar die het beste aansluit op de door u geschetste problematiek. Indien u zelf voorkeur heeft voor een behandelaar kunt u dat uiteraard aangeven. U wordt dan bij die behandelaar ingepland. De wachttijd is afhankelijk van de beschikbaarheid van de behandelaar. Momenteel is de wachttijd in Utrecht ongeveer 22 weken, in Amersfoort 16-18 weken en in Nieuwegein ongeveer 18-20 weken. 

GBGGZ
De gemiddelde wachttijd tussen de aanmelding en het intakegesprek voor de generalistische basis zorg verschilt per locatie. Voor de locatie Utrecht bedraagt de wachttijd 18-20 weken, voor Nieuwegein 6-8 weken en voor Amersfoort 12-14 weken. 

Wachttijden zijn geactualiseerd op 15 juli 2021.

De genoemde wachttijden zijn onder voorbehoud. De behandeling start direct na de intake. Er zit geen wachttijd tussen de intake en de behandeling.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met ons, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraar gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

Wachttijd Kind en Jeugd

Direct na binnenkomst van uw verwijsbrief plannen we met u een telefonische intake in. Deze intake vindt bij voorkeur binnen twee weken plaats. Aan de hand van de informatie die u ons in het telefonisch intakegesprek geeft, kiezen wij de behandelaar die het beste aansluit op de door u geschetste problematiek. Indien u zelf voorkeur heeft voor een behandelaar kunt u dat uiteraard aangeven.

Afhankelijk van de beschikbaarheid van de behandelaar bedraagt de gemiddelde wachttijd tussen de aanmelding en het intakegesprek is in Utrecht ongeveer 8 weken, in Nieuwegein ongeveer 10-12 weken, in Bilthoven ongeveer 16-18 weken en in Woerden is de wachttijd 6-8 weken. In Amersfoort is de wachttijd voor kinderen tot 12 jaar ongeveer 16-18 weken, voor kinderen van 12 tot 18 jaar ongeveer 16-18 weken.  

De genoemde wachttijd is onder voorbehoud. De behandeling start direct na de intake. Er zit geen wachttijd tussen de intake en de behandeling.

Wachttijden zijn geactualiseerd op 15 juli 2021.